Technológia

Feldolgozás

Egy nap alatt ezer mázsát meghaladó szőlő feldolgozására vagyunk képesek, ehhez megfelelő gépi sajtó, zúzó-bogyózó kapacitással rendelkezünk.

Hűtött vagy irányított erjesztés: 3000 hl-nyi (10 db kóracél tartály) hűtőköpenyes tároló kapacitás segítségével szabályozzuk az erjedés sebességét és hőfokát. A lassú erjedéssel és szabályozott alacsony hőmérséklettel biztosítjuk boraink kiváló íz és zamatanyagának megtartását.

Palackozás

Pincészetünkben csak rozsdamentes fémtartályokkal dolgozunk. 30.000 hl bor tárolására vagyunk képesek.
Két palackozó gépsorunkkal napi 200-400 hl bort is palackozni tudunk.

A szőlő beérkezése és a palackozás között minimum 2-3 hónap telik el az alföldi borok esetén is, de a jobb minőségű borainkat félévnyi pihentetés előtt nem tesszük palackba.

Palackozásra csak a mikrobiológiailag is tiszta, későbbi problémákat okozó mikroorganizmusoktól mentes bor kerül. Borainkat többször szűrjük, pasztörizáljuk.

Labor, Pincészetünk

Saját laborral rendelkezünk, mely segítségével a beérkező mustokat minősítjük, erjedésüket figyelemmel kísérjük, elvégezzük a borok állagának megóvásához szükséges méréseket.

Erjesztő tartályok közül 2000 hl-nyi alkalmas vörösbor készítésére.

Pincészetünk modern technológiája lehetővé teszi, hogy az Eszesvin Borászati Kft. borai állandó megbízható minőséget képviseljenek.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Eszesvin Szőlészeti
és Borászati Kft

Székhely

6222 Csengőd, Kiscsengőd 22.

Mobil:

Telefonszám:

Fax:

Email Cím: